Kuiptent

Kuiptenten zijn een vergroting van de leefruimte in uw boot. Een kuiptent beschermt u tegen tegen regen en wind maar ook tegen het scherpe zonlicht. Een goede kuiptent kan makkelijk verwijderd worden als dit nodig is, maar ook weer niet te makkelijk. Dit is namelijk om ervoor te zorgen dat de tent strak blijft staan, een slap hangende tent is namelijk een lelijke tent. In ieder geval in de ogen van Zeilmakerij Huib.

We maken nooit een bestaande tent na, want een oude tent is door allerlei omstandigheden niet meer te gebruiken. Het product is vaak niet langer zijn originele vorm en stevigheid en kan daardoor teveel afwijkingen bevatten om als betrouwbare mal voor een nieuwe kuiptent te functioneren. Daarom komen wij graag de kuiptent voor u opnieuw opmeten. In de werkplaats werken wij voor u de mal naar wens uit. Waarbij we samen met u in overleg gaan over de keuze van materiaal en canvas dat we voor uw kuiptent zullen gaan gebruiken. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en blijft u betrokken bij het proces. 

We werken met een gevarieerd aanbod van stoffen en samen met u kijken we wat uw wensen zijn en welk materiaal daar het beste bij aansluit. Elk materiaal heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingen, daarin kunnen we u uitgebreid adviseren.

Is er al een frame aanwezig dan kunnen we deze hergebruiken maar mocht er op de boot nog geen frame aanwezig zijn of niet meer voldoen aan de eisen, dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Het framewerk wordt op maat gemaakt bij de zeilmakerij. Een goed frame is essentieel voor een goede achtertent.

Om te kunnen mallen hebben we te maken met een aantal omstandigheden;  Als er weinig wind staat en het weer niet te vochtig is kunnen we de mal voor uw kuiptent buiten maken. Ook wanneer de boot in een overdekte stalling staat is mallen geen enkel probleem. Echter kan het voorkomen dat de weersomstandigheden het mallen bemoeilijken en u geen mogelijkheid heeft de boot onder te brengen in een stalling, daardoor kan het voorkomen dat we uitlopen in onze planning en daar wordt u altijd over ingelicht zodat u weet waar u aan toe bent.

Voor meer informatie kunt u altijd bellen of een mailtje sturen. Een vrijblijvende offerte kunt u daarnaast ook aanvragen via onze gele offertebutton bovenaan de pagina. Mocht u in de buurt zijn van onze werkplaats, u bent van harte welkom om langs te komen en uw plannen voor een kuiptent te bespreken.