Zeilcover

Bij Zeilmakerij Huib bieden we de volgende zeilcovers aan:

  • Grootzeilhuik
  • Maindrop
  • Rolfokhoes

 

Grootzeilhuik

Voor een optimale bescherming van uw grootzeil is een grootzeilhuik onmisbaar. Een huik beschermt uw grootzeil tegen vuil, de schadelijke uv-straling van de zon, wind en (zout) water.

Voor het vervangen van uw grootzeilhuik kan Zeilmakerij Huib eventueel uw bestaande huik als mal gebruiken.  Maar het liefst meten we uw nieuwe grootzeilhuik op aan boord, zo krijgen we de huik het best passend ter bescherming van uw grootzeil.

Het meest voorkomende model grootzeilhuik heeft een rits aan de voorzijde, een goed sluitende kraag met klittenband en/of gesp en snelsluitingen aan de onderzijde. Wij maken elk product op maat en daarom is het altijd mogelijk om de wens van de klant mee te nemen in het ontwerp. Heeft u liever geen klittenband? Liever metalen sluitingen in plaats van kunststof? Wilt u uw bootnaam op de grootzeilhuik gestikt hebben, ook dit behoort tot de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en wij houden er graag rekening mee.

 

Maindrop

Evenals de grootzeilhuik biedt een maindrop optimale bescherming aan uw grootzeil tegen vuil, weersinvloeden en is zoutwaterbestendig.

Een maindrop is een cover die aan uw giek vast zit. Met het lazy jack systeem vangt hij bij het strijken van het grootzeil uw zeil op en u hoeft dan alleen nog de hoes dicht te ritsen. Bij de mast zit een losse kleine cover, deze voorkomt dat er eventueel nog zon, vuil en of water bij het voorlijk van uw grootzeil komt.

Het grootste voordeel van de maindrop is, dat het strijken en opbergen van het grootzeil een stuk eenvoudiger en veiliger is. Het grootzeil komt vanzelf in de maindrop-cover te liggen en u hoeft ze niet meer op te binden.

Ook kan Zeilmakerij Huib uw bootnaam op uw maindrop-cover stikken, vraag naar de mogelijkheden.

Rolfokhoes

Zoals de naam het al zegt, is de rolfokhoes om de fok van de zeilboot te beschermen.
De rolfokhoes wordt met een vrije val omhoog gehesen en biedt uw genua of fok 100% bescherming tegen de zeer schadelijke UV-straling. Tevens beschermt de rolfokhoes uw zeil tegen vuil en regen. De rolfokhoes is stormvast, gebruiksvriendelijk en heeft een grote stabiliteit door zijn ingenieuze systeem.

Net als alle andere producten wordt de rolfokhoes opgemeten op uw zeilboot en met de beste zorg gemaakt in onze werkplaats.

Heeft u nog vragen dan nodig ik u van harte uit eens een kijkje te komen nemen in onze werkplaats of contact met ons op te nemen.